Hendek Belediyesinin katkılarıyla son Çanakkale gazisinin oğlu Turgut Kaçmazın konuşmacı olarak katıldığı Çanakkale konferansı yoğun bir katılımla gerçekleşti.
BÜYÜK İLGİ
110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmazın oğlu olan emekli öğretmen ve Araştırmacı Turgut Kaçmaz tarafından Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda Çanakkale konulu konferans düzenlendi. Konferansa Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Serdar Candan Hendek Belediye meclis üyesi Nigar Görüm belediye daire müdürleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi Kurucu ve Onursal Başkanı olan Şehit babası Salim Yarar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
ŞİİRLER VE SERGİ
Konuşmacı Turgut Kaçmaz tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürkün askeri olan ve hayatını kaybeden Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmazın o dönem yaşadıkları anlatıldı. Kaçmaz ayrıca Türk Milleti ve Dünyanın en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferinde yaşanan zorluklar ve mücadeleler hakkında bilgiler vererek Çanakkale Zaferinin önemine değindi. Şiirlerin okunduğu Çanakkale ile ilgili videoların izlendiği konferans için açılan Çanakkale Sergisi de büyük ilgi topladı.
DEVAM EDECEK
Çanakkale konferansları 19 Aralık Perşembe günü Saat 10:00 ve 14:00da Atatürk Parkında bulunan Nikah ve Toplantı Salonunda devam edecek. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada 2 ayrı konferansa tüm vatandaşlar davet edildi.