Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Alman rakibini yenerek zirveye ulaşan Milli güreşçi Metehan Başar yeni hedefini Serdivan Ajans’tan birkez daha seslendirdi. Başar, “En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Burada dünya şampiyonu oldum. Artık yüküm biraz daha ağır. 2020'ye kadar eksiklerimi tamamlayıp, ülkeme şampiyon olarak dönmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Yusuf Kaplan’ın Kaleminden Türkiye'nin Medeniyet Yolculuğu
Yeni sayıda gazeteci, yazar ve fikir adamı Yusuf Kaplan Türkiye’nin Zorlu Medeniyet Yolculuğu başlığıyla Serdivan Ajans için kaleme aldığı yazısında, "Tarihin gösterdiği şaşmaz bir gerçek var: Dinsiz bir uygarlık belli bir süre hakimiyet kurabilir ama hem hayatı hakikatli ve bereketli 'yaşayamaz' hem de başka dinlere yaşama hakkı tanımaz" diyerek Batının asırlardır kullandığı asimile ve yok etme stratejileri üzerinde duruyor.
Ajansın Müzik Kültürü köşesinde ise Hicaz peşrevin bestekarı Neyzen Selim Bey'e yer verilirken Geleneksel Sanatlar köşesinde ise Takı Sanatı'nın ilk çağlardan bugüne geliş öyküsü, eski medeniyetlerde takının işlevi ve önemi anlatılıyor.
Dijital Olarak Da Takip Edebilirsiniz
Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Serdivan Ajans’ın 30. sayısının Serdivan Belediyesi ve Serdivan Fikir- Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edilebileceği belirtilirken; ayrıca gazetenin issuu.com/serdivanajans adresinden de dijital olarak takip edilebileceği bildirildi.