İyi Parti Hendek Belediye Başkan adayı Ahmet Mercan geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisinde yaptığı açıklamalardan sonra iyi parti binasında yapmış olduğu toplantı ile çalışmalarını hızlandırmaya başladı.
İyi Parti Hendek ilçe Binasında yapılan Toplantıya İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, Hendek Belediye Başkan adayı Ahmet Mercan, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İlçe Başkanı Fatih Bayındır, Adapazarı Belediye Başkan Adayı Aydoğan Aslan, Aydın Bahar, Yönetim kurulu üyeleri ve partililer yoğun katılım gösterdi.
Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır açılış konuşmasını yaparak sözü Hendek Belediye Başkan adayı Ahmet Mercan'a verdi. Ahmet Mercan konuşmasında ‘’Bu seçimler tabi ki kolay olmayacak zor bir seçim, ama bunun da üstesinden geleceğiz başarılı olacağız. Çünkü İyi partinin burada 5500 civarında oyu var, CHP’ nin 5500 civarında oyu var, bir ittifak olarak seçime gidiyoruz. Yerel seçimlerde, genel seçimlerde her zaman Ak Parti ile aramızda büyük bir makas oldu, ama biz onu yerel seçimlerde kafa kafaya getiririz. Bunun için tabi çok çalışmamız lazım, çok mücadele etmemiz lazım, bire bir insanlara anlatmamız lazım. Bizim Hendek’te işini görmediğimiz, el atmadığımız, derdine dokunmadığımız insan yok. En büyük avantajımız bu. Ben aşa yukarı 25 yıldır siyasetin içerisindeyim, Hendek’te bir çok fabrikalara giren gençlerin, çalışanların girmesine vesile oldum, yardımcı oldum. İktidar dönemlerinde olsun, diğer dönemlerde olsun vatandaşın her türlü işine koştuk, buna emin olun, vatandaştan bize gelen bütün isteklerin belki yüzde doksanına cevap verdik, işlerini gördük. Yapamadığımız içinde uğraştık, bunu insanlar biliyor, zaten insanlarda tanıyor burada onun için çok fazla sıkıntı çekmeyeceğiz.
Yaşanan süreçleri biliyorsunuz, daha önce CHP’yi ziyaretimizde anlattım. Bizim için Parti önemli. Benim hiç koltuk derdim de olmadı. Biz Hendek için her zaman iyisini istedik ve MHP den aday olamayan Turgut Babaoğlu’nu ben çağırdım bir akşam, ama Ümit beyle görüştükten sonra onunda onayını alarak çağırdım. Turgut Babaoğlu’nu dedim ki Hendek’in menfaati için 2 adaylı bir seçimle kazanmak çok zor, gerekirse ben çekilirim İyi partiden belediye başkan adayı ol dedim. ama onun gelemiyeceğini aşa yukarı biliyorduk, zaten çünkü şeyleri var, onu bırakmayacak insanlar var orada, şahsi menfaatleri için onu kullanan insanlar var orada, biz bu açılımı da yaptık. Ama onun kabul etmemesinin sebeplerini Hendek halkı anlamaya başladı. Biz ona altın tepside belediye başkanlığını sunuyoruz. fakat o bizim çok iyi bildiğimiz ama burada bize anlatmak yakışmaz gerekçelerle kabul edemedi. Bu onalar a çok büyük zarar verecek, Hendek halkı bunu konuşmaya başladı. Hendek'te iyi netice alacağımızı tahmin ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan İyi Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır ‘’ Şimdi biz nerde kaldıysak kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah. Toplantıya katılan Aydoğan Aslan da Adapazarı belediyesi başkan adayımızı sürpriz yaparak açıklıyorum. Geyve’yi alacağız, Kocaali’yi Alacağız, Ferizli’yi alacağız, Taraklı’yı alacağız bir Erenler kaldı inşallah onu da alacağız. Genel başkanımıza 7 tane anahtar götüreceğiz inşallah’’ dedi.
İyi Parti binasında yapılan toplantı soru ve cevap şeklinde devam ederek sona erdi.