Samsun Atakum sahili pembeye büründü

YEDAŞ, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Samsun Atakum sahilindeki 20 aydınlatma direğinin armatürlerini pembe ışık veren armatürlerle değiştirdi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahilde gerçekleştirilen çalışmayla, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Yaşam - 22-10-2026 12:20

SAMSUN (İGFA) - Elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra toplumsal fayda sağlayan projelere de önem veren YEDAŞ, ekim ayı boyunca yürütülen meme kanseri farkındalık çalışmalarına pembe aydınlatmalarla destek verdi. Atakum sahilinde hayata geçirilen uygulamayla, günlük yaşamın içinde vatandaşlara ulaşılması ve düzenli sağlık kontrollerinin öneminin hatırlatılması amaçlandı.

YEDAŞ Tarifeler Direktörü Şeyda Pamuk, sosyal sorumluluk çalışmalarını topluma karşı sorumluluklarının önemli bir parçası olarak gördüklerini belirterek, söz konusu çalışmanın bir kişinin bile sağlık kontrolünü ertelememesine vesile olursa bizim için çok kıymetli olacağını belirterek, "Verdiğimiz mesaj açık: Erken teşhis hayat kurtarır" dedi.

Farkındalığın sağlık kontrollerine dönüşmesini önemsediklerini ifade eden Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hatice Öz ise, meme kanserine ilişkin bilgilendirme çalışmalarının toplumun farklı kesimlerine ulaşmasının önemine dikkat çekti.

Günün Diğer Haberleri