Serdivan Belediye Meclisi, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik başkanlığında olağanüstü toplandı. Meclis toplantısında çevre yatırımlarından sıfır atık çalışmalarına, yeni sosyal yaşam alanlarından altyapı ve ulaşım yatırımlarına kadar Serdivan’ı yakından ilgilendiren önemli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürütülecek çalışmalar kapsamında 300 adet çöp konteyneri ve 2 adet kompost makinesi temini ile gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda Belediye Başkanı Osman Çelik’e yetki verilmesi kararlaştırıldı.
Sıfır Atık Projesine Meclis Desteği
Toplantının önemli gündem maddelerinden birini Serdivan Sıfır Atık Ekosistemi Projesi oluşturdu. Avrupa Birliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen ve ön değerlendirme aşamasını başarıyla tamamlayarak tam başvuru aşamasına davet edilen projenin hibe almaya hak kazanması halinde uygulanmasına ilişkin süreçte Belediye Başkanı Osman Çelik’e yetki verilmesi kabul edildi.
Proje ile Serdivan’da sıfır atık çalışmalarının daha kapsamlı bir yapıya kavuşturulması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Bakanlıktan temini planlanan kompost makineleriyle de pazar yerlerinden çıkan organik atıkların değerlendirilerek gübreye dönüştürülmesi ve yeniden üretime kazandırılması amaçlanıyor.
İncirli Park Projesine 10 Milyon TL Hibe
Meclis toplantısında ilçeye kazandırılacak önemli yatırımlardan biri olan Kemalpaşa Mahallesi İncirli Park Projesi de görüşüldü.
Türkiye Çevre Ajansı tarafından mali ve teknik yönden desteklenmesi uygun görülen proje kapsamında 10 milyon TL hibe alınması, hazırlanacak protokolün imzalanması ve süreç kapsamındaki iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda Başkan Osman Çelik’e yetki verilmesi kararlaştırıldı.
İncirli Park Projesi ile Kemalpaşa Mahallesi’ne yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırılması hedefleniyor.
Kırantepe Seyir Terası İçin 50 Milyon TL’lik Kaynak
Toplantıda ayrıca İller Bankası A.Ş. tarafından Yol, Kaldırım ve Altyapı İmalatları için tahsis edilen 50 milyon TL tutarındaki kredinin kullanımına ilişkin gündem maddesi görüşüldü.
Meclis kararıyla söz konusu kredinin, Kemalpaşa Mahallesi’nde belediyeye tahsisli 5 bin metrekarelik taşınmaz üzerinde planlanan Kırantepe Seyir Terası ve Çevre Düzenleme Projesi’nin yapımında kullanılması kararlaştırıldı. Projeye ilişkin tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda da Belediye Başkanı Osman Çelik’e yetki verildi.
Kırantepe Seyir Terası Projesi ile Serdivan’ın doğal güzelliklerinin izlenebileceği, vatandaşların dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği yeni bir alanın ilçeye kazandırılması planlanıyor.
Serdivan’da Yatırımlar Devam Ediyor
Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik’in göreve gelmesinin ardından ilçenin farklı noktalarında hayata geçirilen çalışmalar da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan modern Kapalı Pazar Yeri ve Köylü Pazarı, ilçenin önemli ihtiyaçlarından birine çözüm olurken; Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi de bakım, tedavi, rehabilitasyon ve sahiplendirme hizmetlerini daha kapsamlı şekilde yürütmek üzere hizmete alındı.
Gölpark Tesisleri’nde sürdürülen yenileme çalışmalarıyla alanın yeniden Serdivanlıların buluşma noktalarından biri haline getirilmesi hedeflenirken, Yenilenebilir Enerji Eğitim Parkı, Yazlık Ticaret Merkezi, çocuk kreşleri ve bilim merkezi ile ilgili çalışmalar da önümüzdeki dönemde ilçeye kazandırılacak yeni yatırımlar arasında yer alıyor.
Serdivan’da devam eden yatırımların yanı sıra mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik yol, kaldırım, altyapı, park ve sosyal donatı çalışmalarının da sürdürüldüğü belirtiliyor.
“Serdivan İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz”
Toplantıda alınan kararların Serdivan’ın geleceğine yönelik önemli çalışmaların önünü açacağını belirten Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, ilçenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımları planlı bir şekilde hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.
Çevre yatırımlarından sosyal projelere, altyapı çalışmalarından yeni yaşam alanlarına kadar Serdivan’ın her alanda gelişmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, belediye meclisinin aldığı kararların ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Başkan Çelik, “Serdivan için söz verdiğimiz çalışmalarımızı birer birer hayata geçiriyoruz. Bir taraftan vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak hizmetlerimizi sürdürürken, diğer taraftan Serdivan’ın geleceğine değer katacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Meclisimizde aldığımız kararların ilçemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Serdivan’ımız için çalışmaya, üretmeye ve yeni projeleri hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bugün bekletilmemesi gereken yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi noktasında bizlere yetki veren tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.