Merkez faizi 500 baz puan yükseltti

Merez Bankası faiz oranını yüzde 35'e yükseltti.ANKARA (İGFA) Piyasaların gözleri çevirdiği Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu.

Merez Bankası faiz oranını yüzde 35'e yükseltti.

ANKARA (İGFA) - Piyasaların gözleri çevirdiği Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu.

Ekim ayı toplantısını yapan Para Politikası Kurulu, politika faizini beklentilere paralel 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.

Merkez Bankası, vergi düzenleelerinin enflasyonla geçişinin önemli ölçüde tamamlandığını kaydetti.

Açıklamasında "Dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir" denilen kurul, kararında, enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceği ve kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede almayı sürdüreceği kaydedildi.

# Ankara

26 Eki 2023 - 15:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya’dan Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya’dan Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya’dan Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya’dan Haber değil haberi geçen ajanstır.