Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan normalleşme süreci kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre;
-Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmıştır.

-İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.

-Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak.

-65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.

-İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek.

-0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak.

-Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

-1 Haziran itibariyle Restoran, kafe, pastahane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır.

-Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

-Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

-Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da açılıyor.

15 ilde bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.