GİRİB Sakarya’dan TBMM Temasları: "Sakarya İçin Ne Yapabiliriz?" Sorusuyla Yola Çıktık

Sakarya Giresunlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (GİRİB Sakarya), Ankara’da gerçekleştirdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretinde; “Sakarya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine Giresun’lu iş insanları olarak nasıl daha fazla katkı sunabiliriz?” sorusunu merkeze alan yapıcı ve vizyoner bir istişare gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Yakup Duran öncülüğündeki heyet, hem bölgesel iş birliklerini geliştirmek hem de Sakarya’da yaşayan Giresun’lu girişimcilerin üretime ve toplumsal yaşama sağladığı katkıyı daha görünür kılmak amacıyla önemli temaslarda bulundu.

Ankara’da Stratejik Temaslar

GİRİB Sakarya heyeti, Ankara’daki temasları kapsamında şu isimlerle bir araya geldi:

Hasan Turan – AK Parti İstanbul Milletvekili, Meclis İdare Amiri

Muhammet Levent Bülbül – MHP Sakarya Milletvekili, MYK Üyesi

Çiğdem Erdoğan, Murat Kaya, Lütfü Bayraktar, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık – AK Parti Sakarya Milletvekilleri

Ertuğrul Gazi Konal – MHP Giresun Milletvekili

Nazım Elmas ve Ali Temur – AK Parti Giresun Milletvekilleri

Gerçekleştirilen görüşmelerde; dernek çalışmaları hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra, Sakarya’daki Giresunlu iş insanlarının ekonomiye sağladığı katkılar, istihdam fırsatları ve genç girişimcilere sunulabilecek destekler gündeme alındı.

Sakarya Ekonomisine Katkı Vurgusu

GİRİB Sakarya tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sakarya’mızda yaşayan Giresunlu iş insanları ve bürokratlar olarak; yalnızca kendi başarılarımızla değil, şehrimize sunduğumuz katkılarla da varız. Üretimden istihdama, sosyal sorumluluktan eğitime kadar birçok alanda birlikte hareket ederek ortak akıl geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaretimiz, bu yöndeki vizyonumuzu paylaşmak ve yeni iş birlikleri oluşturmak açısından çok kıymetliydi.”

Ortak Hedef: Sürdürülebilir Dayanışma

Ziyaret boyunca, Sakarya’daki Giresunluların gerek özel sektör, gerekse kamu nezdinde daha etkin temsil edilmesine yönelik beklentiler dile getirildi. Heyet ayrıca, genç kuşakların iş dünyasında desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve sosyal projelerde aktif rol alınması yönündeki hedeflerini milletvekilleriyle paylaştı.

Milletvekilleri ise GİRİB Sakarya’nın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, bu tür sivil toplum inisiyatiflerinin bölgelerin gelişimine büyük katkılar sunduğuna inandıklarını vurguladı.

Geleceğe Güçlü Bir Mesaj

GİRİB Sakarya’nın TBMM ziyareti; bireysel başarıların ötesinde, kolektif vizyon ve sorumluluk duygusuyla hareket eden bir topluluğun mesajını taşıdı:

"Sakarya için birlikte ne yapabiliriz?"

Bu bilinçle hareket eden dernek yönetimi, önümüzdeki dönemde de hemşehri ruhunu toplum yararına dönüştüren çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.