Merkez Parti mevcut siyasi yapıya alternatif

Merkez Parti Sakarya Milletvekili Adayı  Behçet TOP “Sakarya genelinde fikirlerine katılanların varlığının kendisine ve çalışma arkadaşlarına büyük bir sevinç yaşattığını belirtti.

Merkez Parti Sakarya Milletvekili Adayı  Behçet TOP Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem’i ,Ulaşım İş Sakarya il Başkanı Cihad KORAY’ı, Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu’nu ziyaret  etti.

Behçet TOP ’nun söylemlerinden satır başları şöyle:

Sakarya Muhtarlar Derneği  Başkanı Erdal Erdem Merkez Parti Sakarya Milletvekili Adayı  Behçet TOP’un Genç yaşta   güzel ve  özverili  çalışmada  başarılar diledi.

Ulaşım İş Sakarya il Başkanı Cihad KORAY “Sendikalar çalışanların ekonomik ve buna bağlı sosyal gelişimine katkı sağlamak için kurulmuş temeli maddi çıkarlara dayanan örgütlerdir. Temeli daha çok kazanmaya  dayalı kurumlara kutsiyet yüklemek onlara milli ve manevi bir boyut yüklemek esas amacından saptırır önceliklerini değiştirir.

Sendikalara milli ve manevi  değerler katma uğraşı, düşünmekten kaçan sosyal ve kültürel açıdan az gelişmiş toplumların, kendilerini bir ideoloji veya inançla hipnotize etme kolaycılığından faydalanmak olarak görüyorum.  Türkiye de sendikaların iç dinamiğinin hangi güç merkezlerinden beslendiğini  her kes bilir. Bunu inkar eden iki yüzlülük yapar. Beni ihanet ile suçlayan arkadaşlar sendikacılığı siyasi görüşlerinin bir başka mücadele alanı olarak görenlerdir. Bunlar memurun aktif olarak siyaset yapma yasağını sendikacı kimlikleriyle delen, siyasi ideolojilerinin yönünde  olayları değerlendiren tatlı su kurnazlarıdır. Sendikacılık bunlar için kamufle aracıdır. İnandığın değerlerden sapmadan mücadeleye devam etmek ihanetlik değil kararlılıktır. Beni ihanet etmekle itham edenler parti temsilcisi gibi davranmakla esas kendileri ihanet içerisindedirler.  Ciddiye dahi almıyorum. Sadece bir başka sendikayı aşağılamak, onlara ve üyelerine yakışıksız sıfatlar takmaktan öte ortaya sendikacılık ortaya bağlamında ortaya ne koymuşlar. İçi boş kıçı kırık basın açıklamaları yapıp birilerinden şikayetçi olmaktan öte ne yapıyorlar çıksınlar onu anlatsınlar.

Sendikaları  ben  pazarlama şirketine benzetiyorum. Bizim ürünümüz temeli bilgiye dayanan emeğimizdir. Çoğumuz aldığımız ücret ile yaşamımızı sürdürmek durumundayız. Daha iyi koşullarda  ve daha iyi ortamlarda yaşayabilmek, ailemize, çocuklarımıza daha iyi gelecek sağlayabilmek  için ürettiğimiz emek ve bilginin  karşılığını hak ettiğimiz ölçüde almak zorundayız. Emeğimizi en iyi şartlarda en yüksek ücrete pazarlayan sendikacı  ve   sendika en iyi olandır. Gerisi palavradan içi boş hamasetten öte bir değeri yoktur. Bakma sen kürsü bülbülü sendikacıların atıp tutmasına.

Sendikaları  teşkilat olarak adlandırmak bence doğru bir yaklaşım değildir.  Emniyet ve MİT gibi kurumlar ile aynı isimle anılması  işin başında sendikacılıktan uzak başka niyetlerin içinde olunduğunun  anlamına gelir.. Bence  Sendikalar için en doğru isim teşkilat değil,  örgüttür. Teşkilat; Bir görevi yerine getirmek için emirle kurulmuş, lidere itaat, hıyareşik yapıya sorgusuzca  biat edilen  kurumlardır. Örgüt; İse insanların aynı duygu ve düşünceler içinde ortak menfaatleri için kendiliğinden bir araya geldiği topluluktur. Eleştiriye sorgulamaya açık oluşumlardır. Sendikalar örgüt tanımına uygundur. Bunun arasında ki farkı dahi  algılayamamış kişiler sendikacıyım diye ortalarda geziyor. Bunlar sendikanın tanımını dahi yapamazlar.

Türk Ulaşım-Sendikasından ayrılmamın nedeni; On yıllık aktif sendikal mücadelemde asla vazgeçmediğim, en ufak taviz vermediğim  inandığım değerler, ilkeler ve düşünceler doğrultusunda Türk Ulaşım Sendikasının mevcut yönetiminin mantığı ile sendikacılık yapamayacağımı anladım. Ya bu mücadelenin dışına çıkacak bırakacaktım. Yada bilgim, birikimim ve tecrübem  ile  sendikal mücadeleye katkı vermeye devam edecektim. Bir karar vermem gerekiyordu. Devam kararı verdim.  TUS da kalsaydım sendikaya zarar verecek bir çatışma ortamı yaratacak olayların başlangıç noktası olacaktım. Böyle olmak istemedim. Zor olanı seçtim  bunca emek ve mücadele sonucu elde edilen kariyeri elimin tersiyle ittim ve sıfırdan başlamayı tercih ettim. İnsanları ağaç gibi dikildiği yerde kuruyacak varlıklar değildir.  Sendikacılık  yapmak, sadece bir sendikanın  tekelinde değildir.

Ulaşım-İş Sendikasının diğer sendikalardan en önemli farkı 4688 Sayılı yasa çerçevesinde sendikal mücadelenin  yapılamayacağına inanmasıdır.  Bende aynı düşünce içerisindeyim. O yüzden Ulaşım-İş sendikasını tercih ettim. 4688 sayılı yasa mevcut haklarımızı korumak ve daha ileri götürmek için hazırlanmamıştır

Merkez Parti Sakarya Milletvekili Adayı  Behçet TOP Ulaşım İş Sakarya il Başkanı Cihad KORAY’ın  Yandaş olmadan çalışmasından  dolayı kutladı.

Sakarya Ziraat Odası  Başkanı Hamdi Şenoğlu”Sakarya  Tarım Toprakları sahipsiz  bırakıldı.Şimdi Tarım ve hayvancılık alanları  Hastahane  yapımına ayrılması isteniyor.Bu  durum  endişe  vericidir.”

Merkez Parti Sakarya Milletvekili Adayı  Behçet TOP  Sakarya’nın Tümünü  gezdim  özellikle  Tarım  Toprakları üzerinde  yapılan baskı geri dönülmez  hale  gelmiş.Bizim iktidarımızda Tüm taraflar  hesaplanacak.Tahrip olan,Yok olan geri gelmez”