Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Siyaset

“Kendi yeteneğinizi ortaya çıkarın”

Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Abdullah Harmancı’nın

“Kendi yeteneğinizi ortaya çıkarın”
Paylaş:

‘Seni Ne İhtiyarlattı’ adlı kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Harmancı, “Her insanın kendi çabalarıyla bulması gereken bir yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum. Sizin yapmanız gereken kendi yeteneğinizi bulmanızdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Abdullah Harmancı’nın ‘Seni Ne İhtiyarlattı’ adlı kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti. Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve kültür sanat dostu katıldı.

Yeteneğin içinde doğarız

Abdullah Harmancı, “Biz bir yeteneğin içinde doğarız. O yeteneği çalışarak canlandırırız ya da köreltip yok ederiz. Kendimdeki yazı yeteneğini okuldaki yazı çalışmalarında fark ettim. Bana sorulan niçin yazıyorsunuz sorusunu hiçbir zaman cevaplamadım çünkü benim için bir cevabı olmadı. Bunun bir tercih olmadığını düşünüyorum. Tercihim değildi. Bu bağlamda size hangi yetenek verildiyse bunu en iyi şekilde yapmalısınız. Yeteneğinizin bedeli onu icra etmektir. Her insanın kendi çabalarıyla bulması gereken bir yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum. Sizin yapmanız gereken kendi yeteneğinizi bulmanızdır. Size hangi yetenek verildiyse onu önemsemelisiniz. Size yazma yeteneği verildiyse yapmamız gereken şey kaleme sarılmaktır” dedi.

Yaşayan herkese sorulmalı

Konuşmalarına devam eden Harmancı, “Seni ne ihtiyarlattı, her okuduğunuz metni ayrı ayrı düşünmenizi sağlayan bir öykü kitabıdır. Kitapta her metnin farklı anlatıcısı vardır. Orada seni ne ihtiyarlattı adında bir metin var ve Necip Fazıl’ı anlatmaktadır. Seni ne ihtiyarlattı sorusu yaşayan herkese sorulması gereken bir sorudur. Belirli bir yaşın üstünde olan herkes bu sorunun muhatabıdır. Herkes kendisini muhasebe etmelidir. ‘Neyi arıyorsan sen, O’sundur’ der Mevlana Hazretleri. Hayatınızda bir meşgale olarak neyi alırsanız değeriniz odur. Kitabın metninde söylenmeye çalışılan şey budur” diye konuştu.

Bu haber Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24 tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bu Atölye Çok Renkli

Akışın sonuna geldiniz.