Sakarya Haber – Son Dakika | Sakarya'dan Haber Medya 54, 7/24
Sakarya Haber – Son Dakika | Sakarya'dan Haber Medya 54, 7/24
Gündem

3 bakanlığa yeni müdürlük! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan 16 maddelik Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üç bakanlığa yeni müdürlükler kuruldu.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
3 bakanlığa yeni müdürlük! Resmi Gazete'de yayımlandı
Paylaş:

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, İçişleri Bakanlığı’na 112 Acil Çağrı ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü kuruldu. Müdürlük içinde ulusal operasyon merkezleri, iletişim sistemleri ve yapay zekâ destekli karar mekanizmaları oluşturulacak. 112 Acil Çağrı ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’ne bağlı 98 yeni kadro hakkı tanındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde ise, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü kuruldu.

Her iki bakanlıkta ayrı ayrı kurulacak olan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde bilişim altyapısının geliştirilmesi, siber güvenlik, yapay zekâ uygulamaları, büyük veri analizi, dijital dönüşüm ve bilgi sistemlerinin geliştirilmesi ile ilgili birimler oluşturulacak.

Bu haber Sakarya Haber – Son Dakika | Sakarya'dan Haber Medya 54, 7/24 tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Gündem Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.