Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Yaşam

Geyve’de vişne bereketi

Geyvede vişne bereketi yaşanıyor.

Geyve’de vişne bereketi
Paylaş:

Geyvenin Sekiharman mahallesinde  vişne yetiştiriciliği yapılan bahçelerde verim her geçen gün artıyor.

Bölgenin sebze ve meyve ambarı Geyvenin üzümü  ile meşhur Sekiharman Mahallesinin bereketli topraklarında son yıllarda verimi artan vişnede hasat bereketi yaşanıyor.

Sekiharman Mahallesinin Geyve İlçesinin önemli bir vişne üretim merkezi haline geldiğini belirten üretici Ethem Çankaya bu yıl vişnelerde hasat bereketi yaşanıyor. Vişne dalında 2-25 TLden satılıyor.Hasat süresi ve depolama imkanının az olması nedeniyle Pazarlama sıkıntısı ile vişneyi toplatmak için işçi bulmada zorlandıklarını ifade etti.

Geyve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Saban da bölgeyi ziraat ederek vişne üreticilerinin sıkıntılarını dinledi.Saban üreticilere son dönemde görülen Akdeniz sineği ile mücadele konusunda bilgi verdi.

Bu haber Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24 tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yaşam Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Geyvespor’da Hedef BAL

Akışın sonuna geldiniz.