Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24
Yaşam

Yetim Gülerse Dünya Güler

Sakarya İHH Yetim Birimi, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sakarya’da yaşayan bir grup yetim çocuk ile etkinlik düzenledi.

Yetim Gülerse Dünya Güler
Paylaş:

Sakarya İHH Yetim Biriminden yapılan açıklamada; Yetim bir çocuğu gönül dolusu güldürenlere, onu bağrına basıp “bir evladım da sensin” diyenlere selam olsun! Bugün yetim dayanışma günleri kapsamında yetim yavrularımızla Hendek huzurevini ziyaret ettik. Ziyaret öncesi Selman dede parkı ve hayvanat bahçesinde yavrularımız güzel vakit geçirdiler.

İHH olarak altıncı kez düzenlediğimiz Yetim Dayanışma Günleri programı ileyetim yavrularımızın aşkıyla doğuya, batıya, kuzey ve güneye yeniden iyilik seferlerinebaşlıyoruz. Biliyoruz ki gönlümüzün genişliği ile ufkumuzun derinliği aynı ve bu alanda tümmesafeler yok oluyor; 45 ülkede 636 proje ile 204,000’i aşkın yetim yavrumuz bizi bekliyor…

12 bine yakını Türkiye’nin 75 farklı şehrinde olmak üzere dünyanın 56 ülkesinde 80 bin yetimçocuğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile sürekli destek kapsamına alan ve dünyanın 100’ü aşkınülkesinde 800 bine yakın yetime dönemsel destekler sunan, 27 yetimhanede 2, 200’ü aşkınyetimi üniversite tahsillerinin sonuna kadar takip eden İHH İnsani Yardım Vakfı, YetimDayanışma Günleri programı ile yeniden siz kıymetli hayırseverler ile dünyanın en güzelçiçeklerini, yetim yavrularımızı, bir araya getiriyor.

Eğitim, sağlık, kültürel destek, sosyal yardım ve kalkınma projeleri ile 273’ü Türkiye’de olmaküzere toplamda 636 projenin icra edileceği Yetim Dayanışma Günleri’miz 1 Mart’ta başladı ve 31Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Projeler çerçevesinde biri Türkiye’de Suriyeli yetim çocuklarımız için, 3 tanesi Bangladeş’te vebiri de Tayland/Patani’de olmak üzere toplamda 5 yeni yetimhanenin de açılışıgerçekleştirilecek. Sakarya İHH olarak bizimde Somali’de yapımı devam eden Şehit Muhammed Safitürk Yetimhanesi kampanyamız devam ediyor. Destek olmak isteyenler Orhan cami yanındaki bağış kabul merkezine gelerek ya da banka yoluyla bağışta bulunabilir.

Yetime kefil olana Allah (cc) da kefildir. Efendimiz (sav)’in bize anlattığı gibi yetimyavrularımızın başlarını okşayanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dendi.

Bu haber Sakarya Haber – Son Dakika Sakarya Haberleri | Sakarya'dan Haber Medya 54, Güncel 7/24 tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yaşam Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.